Garantia Produselor

Produsele comercializate de magazinul online – hobby-garden.ro, provin din surse autorizate de producatori sau direct de la producatori si beneficiaza de garantie nationala sustinuta de producator sau furnizor.

HOBBY METAL SRL respecta Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 140/2021 privind anumite aspecte referitoare la contractele de vanzare de bunuri ce abroga Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, stabilind cadrul legal privind garantia produselor si obligatiile vanzatorului.

HOBBY METAL S.R.L. raspunde privind garantia legala de conformitate, in calitate de vanzator conform prevederilor legale. In cazul in care durata medie de utilizare a unui produs este mai mica de 2 ani, garantia de conformitate se reduce la acea perioada.

Perioada de garantie este mentionata in certificatul emis si incepe sa curga de la data inscrisa in factura de achizitie.

Durata termenului de garantie se prelungeste cu timpul scurs de la data la care s-a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate sau s-a predat produsul furnizorului pana la data aducerii produsului in stare normala de utilizare, respectiv data notificarii in scris in vederea ridicarii produsului sau predarii efective a produsului catre consumator.

Produsele defectate in termenul de garantie legala de conformitate, atunci cand nu pot fi reparate sau atunci cand durata cumulata de nefunctionare din cauza deficientelor aparute in termenul de garantie legala de conformitate depaseste 10% din durata acestui termen, la cererea consumatorului, vor fi inlocuite de vanzator sau acesta va restitui contravaloarea produsului respectiv.

Drepturile conferite in baza garantiei comerciale sunt in conformitate cu prevederile legale. Aceste drepturi legale nu sunt afectate prin garantia oferita.

Actiunea fenomenelor atmosferice sau terestre care produc defecte produselor in perioada de garantie exonereaza de raspundere furnizorul si nu pot face obiectul unor reclamatii din partea clientului.

Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, rupturi, componente/piese arse sau crapate etc., etichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate, produsele utilizate in conditii neadecvate sau interventia mecanica sau plastica asupra produselor. Daca produsul are in componenta consumabile acestea nu fac obiectul garantiei.

Operatiunile efectuate de reparatii sau inlocuire componente defecte, in perioada de garantie, vor fi mentionate pe documente separate; aceste documente devin parte integranta a certificatului de garantie.
Termenul maxim de solutionare este de 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul, dupa caz, a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul vanzatorului pe baza unui document de predare-preluare. Dupa aducerea produsului la conformitate, acesta poate fi ridicat direct de la depozitulindicat de furnizor sau puteti solicita expedierea acestuia prin curier.

Reparatiile sau schimbarea si livrarea componentelor defecte, in perioada de garantie, pot dura intre 10 si 120 zile.

Aducerea la conformitate se poate efectua prin:

  • depanarea / reparatia produsului;
  • inlocuirea partiala sau integrala a produsului;
  • inlocuirea cu produse cu perfomante cel putin similare / egale cu ale produsului ce nu poate fi reparat sau inlocuit cu acelasi model;
  • returnarea contravalorii produsului in situatia in care reparatia sau inlocuirea nu sunt posibile; Pentru returnarea contravalorii produsului se va efectua in maxim 15 zile de la receptia acestuia in depozitul furnizorului. Receptia va confirma defectul reclamat de catre consumator. Persoanele juridice nu au calitate de consummator.

Conform OG21/1992 vanzatorul este obligat sa-i furnizeze consumatorului: certificat de garantie (doar pentru produsele de folosinta indelungata), manual de instructiuni/utilizare.

Responsabilitatile clientuluiConditiile de garantie nu se aplica pentru problemele sau daunele cauzate de client sau in circumstante cum ar fi, dar fara a se limita la urmatoarele:

  • s-a intervenit asupra produsului, a fost reparat si / sau modificat de personal neautorizat;
  • componentele sau accesoriile au fost modificate, anulate sau eliminate;
  • produsele au fost supuse unor conditii de functionare necorespunzatoare;
  • produsele au fost montate necorespunzator prin nerespectarea instructiunilor de montaj specificate in manualul de instalare comunicat consumatorului odata cu documentele de vanzare.
  • produsul prezinta defecte fizice: lovituri, crapaturi, ciobiri, sau prezinta urme utilizare in conditii neadecvate.
  • Clientul este obligat sa respecte instructiunile de montaj si generale indicate in documentatia comunicata/livrata odata cu produsul sau prin corespondenta.

Garantie comerciala

Garantia comerciala este conform certificatului de garantie emis de catre producator, in functie de categoria de produs si reprezinta perioada in care consumatorul beneficiaza de reparatii gratuite din partea vanzatorului/producatorului.

Garantia de conformitate

Toate produsele beneficiaza, prin lege, de garantia de conformitate care reprezinta perioada legala de 2 ani in care consumatorului i se aduce produsul la conformitate in mod gratuit. Conformitatea se refera la caracteristicile produsului oferite consumatorului prin publicitatea aferenta facuta de vanzator/producator.
In cadrul termenului de garantie de conformitate producatorul repara, inlocuieste sau restituie contravaloarea produsului, conform LG449/2003, Art.11, Alineat 2.